הבשורה של אופנועים חשמליים כבר כאן, ואיתה מגיע דגם חדש ומסקרן – Rezon Bohemia (רזון בוהמיה). אופנוע זה מבטיח להביא את חוויית הרכיבה החשמלית לרוכבים בישראל, עם שילוב של טכנולוגיה מתקדמת, טווח נסיעה מרשים ועלות נגישה יחסית. במאמר מקיף זה נבחן לעומק את ה-Rezon Bohemia: נדבר על ביצועים, טכנולוגיה, איכות הבנייה, נוחות הרכיבה, תחזוקה, טווח הנסיעה, טעינה וכמובן – המחיר. כמו כן, נשווה אותו למתחרה העיקרי מעבר לים – אופנועי Zero החשמליים – וניווכח האם ה-Rezon Bohemia מציב רף חדש ומשתלם בקטגוריית האופנוע החשמלי.
ה-Rezon Bohemia בגרסתו השחורה – עיצוב מודרני עם נוכחות מרשימה בשקיעה.
ביצועים: כוח חשמלי בלחיצת מצערת
Rezon Bohemia אולי מוגבל על הנייר להספק נומינלי של 11 קילוואט (15 כ"ס) ומקסימלי של 20 קילוואט (27 כ"ס) – נתונים שמתאימים לאופנוע בנפח 125 סמ"ק – אך אל תתנו למספרים להטעות אתכם. בזכות המומנט המיידי של המנוע החשמלי (לא פחות מ-135 ניוטון מטר) מתקבל תאוצה חזקה מהמקום. למעשה, ה-Bohemia מזנק מ-0 ל-100 קמ"ש תוך כ-5 שניות בלבד, ביצוע מרשים לכל הדעות. התאוצה הלינארית והשקטה "מדביקה" אותך למושב ללא רעש מנוע – חווייה ייחודית לאופנוע חשמלי מתקדם.
המהירות המרבית מוגבלת לכ-150 קמ"ש (בתנאים אידיאליים), אך בפועל מעל 120 קמ"ש מורגשת מעט דעיכה בכוח, ובהשפעת רוח חזקה המהירות עשויה להתייצב סביב 130 קמ"ש. נתון זה צפוי לאופנוע בהספק 11 קילוואט – הוא בנוי יותר לרכיבת שיוט רגועה מאשר לשבור שיאי מהירות. עם זאת, בתוך העיר ובכבישים מהירים עד 100-120 קמ"ש, ה-Bohemia מרגיש בבית לחלוטין. התאוצות הביניים טובות, והאופנוע שומר על קצב מעולה בתנועה עירונית אפילו במצב החיסכוני (Eco). אחד היתרונות הוא שאין תיבת הילוכים בכלל – פשוט מסובבים מצערת ונהנים מכל הכוח הזמין בכל רגע, בלי איבודי זמן בהחלפות הילוכים.
מעבר למנוע, ה-Rezon מצויד במערכות בטיחות מתקדמות: יש מערכת ABS בבלמים הקדמיים והאחוריים, כך שגם בלימת חירום מרגישה יציבה ובטוחה. כמו כן, מפתיע לגלות שאופנוע זה כולל בקרת אחיזה (Traction Control) – פיצ’ר נדיר בקטגוריית ההספק הזו. בקרת האחיזה מונעת מהגלגל האחורי לאבד אחיזה תחת תאוצה חזקה או בכביש חלק, ותורמת לביטחון הרוכב. השילוב של ABS ובקרת אחיזה, יחד עם המשקל הגבוה יחסית, מקנים ל-Bohemia יציבות מרשימה תחת עומס. בשורה התחתונה, בתחום הביצועים ה-Rezon Bohemia מצליח להעלות חיוך: הוא אופנוע חשמלי שלא מרגיש חלש בכלל ברכיבת יומיום, ומספק כוח חלק, מיידי ומהנה.
טכנולוגיה וטעינה: טעינה מהירה לכל מקום
ה-Bohemia מתהדר בארסנל טכנולוגי מרשים ההופך אותו לאופנוע חשמלי מתקדם באמת. בלב האופנוע ישנה סוללת ליתיום גדולה בקיבולת של 15.3 קוט"ש (קילוואט-שעה) – נתון השווה ואף עולה על קיבולת הסוללה בדגמים מובילים של Zero. סוללה זו מעניקה לאופנוע טווח נסיעה ריאלי של כ-260 ק"מ ברכיבה משולבת רגילה (ומהנדסי Rezon מציינים עד 300 ק"מ בתנאי עיר אידיאליים). מדובר בטווח מרשים שמציב סטנדרט חדש לשוק המקומי, ובפירוש מספיק לרוב הרוכבים ליום מלא של נסיעות בלי צורך בטעינה באמצע היום. גם בנסיעה בין-עירונית מהירה (120 קמ"ש) מתקבל טווח של כ-180 ק"מ, כך שניתן לדוגמה לנסוע מתל אביב לחיפה וחזור בהטענה אחת, אם נוסעים רגוע. אין כיום אופנוע כביש חשמלי אחר בישראל עם מספרים כאלו.
מערכת הטעינה של ה-Rezon Bohemia היא מהמתקדמות שראינו באופנוע כלשהו. האופנוע תומך בטעינה מכל סוג שקיים בשוק: יש לו מטען פנימי בהספק 6.6 קילוואט התומך הן בטעינת AC Type 2 (עמדות "מנקס" הציבוריות הרגילות) והן בטעינת DC מהירה בתקן CCS Combo 2. המשמעות היא שניתן להתחבר לכל עמדת טעינה לרכב חשמלי – איטית או מהירה – ולטעון את האופנוע ללא צורך במתאמים מיוחדים. טעינה מהירה של 0%-80% אורכת כ-90 דקות בלבד, וטעינה מלאה 0%-100% בכ-150 דקות (שעתיים וחצי). למעשה, בהפסקת צהריים ארוכה או בזמן סידורים תוכלו להוסיף מאות ק"מ של טווח. זו פריצת דרך של ממש בתחום התחבורה החשמלית הדו-גלגלית – לשם השוואה, דגמי Zero מתחרים אינם תומכים כלל בטעינת DC מהירה, ומוגבלים ל-AC איטית יותר. כאן עם ה-Rezon, לעולם לא תיתקעו ליד מטען שלא "מדבר" עם האופנוע.
מעבר ליכולת הטעינה, הטכנולוגיה ב-Rezon Bohemia באה לידי ביטוי גם בממשק ובאבזור. ההתנעה מתבצעת באמצעות מפתח רגיל או כרטיס NFC חכם – בחירה שלכם. לוח המחוונים הראשי הוא צג צבעוני בגודל 5 אינץ’ המציג את כל המידע הדרוש: מהירות, אחוז סוללה, טווח שנותר, מצב רכיבה, צריכת אנרגיה ועוד. בנוסף, ישנו מסך עגול משני במרכז ה"כובע" (במקום פקק דלק מסורתי) עם לוגו Rezon – גימיק עיצובי מגניב שתופס את העין. בצידי הכידון תמצאו כפתורים לשליטה במצבי הרכיבה ובפיצ’רים השונים, כאשר בלילה הכפתורים מוארים בתאורה כחולה לנוחות ושיק (ולמראה עתידני). ה-Bohemia מציע שלושה מצבי רכיבה מובנים – Eco, City ו-Sport – הניתנים לבחירה בלחיצת כפתור תוך כדי רכיבה. במצב Eco המנוע מוגבל ומספק כוח באופן מדורג לחיסכון מקסימלי, במצב City מתקבלת עוצמה בינונית חלקה, ובמצב Sport – מלוא הכוח והתגובתיות החדה. כל רוכב יכול להתאים את אופי האופנוע לתנאים ולהעדפות שלו, בלחיצה קלה.
עוד היבט טכנולוגי שמגיע כברירת מחדל הוא הילוך אחורי "רברס"! כן, קראתם נכון – בדומה לקטנועי ענק או אופנועי תיור כבדים, גם ה-Rezon מצויד בהילוך לשילוב לאחור במהירות הליכה. במשקל גבוה כמו של האופנוע הזה (כ-260 ק"ג), אפשרות הרוורס היא בגדר הצלה בעת תמרון חניה או הוצאה מהגראז'. שילוב ה"רוורס" נעשה בקלות בלחיצת כפתור, ומאפשר להזיז את האופנוע לאחור בשליטה מלאה, מה שמפחית חשש מנפילה במצבים צפופים. מדובר בדוגמה נוספת למחשבה על חיי היומיום של הרוכב ששילבה החברה במפרט הטכני. לסיכום סעיף הטכנולוגיה – ה-Rezon Bohemia הוא אופנוע חשמלי מתקדם מאוד: מהסוללה והטעינה, דרך הממשקים החכמים, ועד העזרים האלקטרוניים לרוכב.
איכות בנייה ונוחות: כבד, יציב ומפנק
הצצה ראשונה ב-Rezon Bohemia מגלה אופנוע שנראה בנוי לתלפיות. העיצוב משדר שילוב של אופנוע עירום מודרני עם רמזים של "קרוזר" שרירי – שלדה גדולה ובולטת, מושב נמוך, מיכל (סוללה) מסיבי, וכידון רחב. איכות ההרכבה והגימור מרשימים: הפאנלים והפלסטיקים יושבים היטב ללא רעשים, והאופנוע משדר תחושה של כלי רציני ומגובש. החברה מתגאה בטכניקת ייצור סוללה ללא ריתוכים פנימיים – דבר המאפשר עמידות ותחזוקה קלה יותר של הסוללה לאורך שנים. גם החלקים המכאניים מגיעים מיצרנים מוכרים: מערכת הבלימה מתוצרת Nissin היפנית (קליפרים רדיאליים עם דיסקים כפולים 300 מ"מ מלפנים ודיסק 240 מ"מ מאחור), והצמיגים באיכות גבוהה של Michelin במידות ספורטיביות (120/70-17 מלפנים, 180/55-17 מאחור). המתלים מלפנים מסוג מזלג הפוך בקוטר גדול (כ-54 מ"מ) ומתלים אחוריים עם קפיץ בקוטר 73.5 מ"מ – נתונים המעידים על בניית מתלה מסיבית המותאמת למשקל ולכוח של האופנוע. מבחינת איכות בנייה, ה-Bohemia לא מרגיש גימיק חשמלי זול, אלא כלי שנבנה בסטנדרט של אופנוע פרימיום.
כאופנוע כבד (260 ק"ג) בעל סוללה גדולה, ה-Rezon Bohemia מפתיע בכך שהוא עדיין נוח לתמרון. תנוחת הרכיבה היא בסגנון קרוזר/נייקד נוחה: מושב בגובה 760 מ"מ בלבד המאפשר לרגליים של רוב הרוכבים להגיע לקרקע ביציבות, כידון רחב וגבוה שמקנה תחושת שליטה, וארגונומיה שכורכת את הרוכב בצורה טבעית לכלי. הרגליים מונחות בזווית נינוחה (לא כפופות יתר על המידה ולא מתוחות קדימה מדי), מה שמפחית עייפות ברכיבות ארוכות. המושב עצמו מרופד ומאפשר ישיבה ממושכת ללא כאבים, וככלי כבד – הוא סופג חלק ניכר מתלאות הכביש. בשיוט בכביש מהיר האופנוע מרגיש יציב מאוד, ושומר קו ללא ריגושים מיותרים, בין היתר בזכות מרכז כובד נמוך (הסוללה הכבדה ממוקמת נמוך בשלדה). המתלים מכוילים כנראה על הצד הקשיח-ספורטיבי כדי להתמודד עם המשקל, אך עדיין מצליחים לשכך טוב את רוב השיבושים הרגילים של האספלט העירוני. הרוחב הכולל (885 מ"מ) מורגש בעת זחילה בין מכוניות – הכידון הרחב והמראות הבולטות דורשים תשומת לב בתנועה צפופה, בדומה לאופנועי נייקד גדולים. עם זאת, בתוך מספר ימים מתרגלים למידות, והביטחון גובר בזכות אותה יציבות ותחושת “נעיצה” של ה-Bohemia בכביש.
גם בפרטים הקטנים מורגשת מחשבה על נוחות הרוכב: כפי שציינו, יש הילוך אחורי לעזרה בתמרון חניה, כפתורי שליטה מוארים בלילה, וצג ברור וקריא. בנוסף, הפעולה השקטה של המנוע החשמלי משפרת את איכות החיים ברכיבה ממושכת – אין חום מנוע בין הרגליים ברמזור, אין רעידות או רעש עייפות, ואפשר אפילו לשמוע את ציוץ הציפורים בבוקר בזמן עמידה ברמזור… זו חוויה שונה לגמרי ביחס לאופנועי בנזין, ובהחלט תחבורה חשמלית במיטבה. לסיכום, אופנוע כביש חשמלי יוקרתי זה מציג איכות בנייה מצוינת ונוחות מפתיעה: הוא אמנם כבד פיזית, אך מתנהג צפוי ונעים. רוכבים ותיקים וחדשים כאחד יעריכו את הביטחון והנוחות שהכלי הזה מספק.
תחזוקה ועלויות שוטפות
כאשר בוחנים את ה-Rezon Bohemia בהיבט התחזוקה, מגלים יתרון משמעותי נוסף של אופנוע חשמלי על פני אופנוע בנזין: התחזוקה הפשוטה והזולה יותר. בניגוד לאופנוע רגיל, כאן אין מנוע בעירה פנימית מורכב – אין שמן מנוע להחליף, אין פילטרים, אין מצתים, ואין צורך בכיוון שסתומים או בטיפולי מנוע תקופתיים. מערכת ההנעה החשמלית בנויה ממנוע חשמלי יחיד שמחובר לגלגל האחורי באמצעות רצועת הנעה (belt) שקטה, ולמעט בדיקת מתיחות הרצועה מדי פעם – אין הרבה מה לתחזק בה. למעשה, עיקר התחזוקה של ה-Bohemia מסתכמת בבדיקת צמיגים ובלמים, החלפת רפידות בלם בעת הצורך, וטיפול שוטף במערכת המתלים אם מגיעים לקילומטרז' גבוה מאוד. גם מערכת הקירור פשוטה (אם קיימת – ייתכן קירור אוויר או נוזל בסיסי למנוע/סוללה) וללא רדיאטורים גדולים כמו באופנוע בנזין. המשמעות היא חיסכון ניכר בכסף ובזמן על טיפולים לאורך חיי האופנוע.
גם מבחינת עלויות השימוש השוטפות, ה-Rezon חוסך בארנק: טעינת סוללה מלאה עולה שקלים בודדים של חשמל, לעומת עשרות שקלים למילוי מיכל דלק. רוכבים שצוברים נסועה גבוהה יחסכו אלפי שקלים בשנה רק על דלק. בנוסף, ביטוח החובה לאופנוע חשמלי בהספק 11 קילוואט צפוי להיות נמוך משמעותית מביטוח לאופנוע בנזין חזק יותר – למעשה, ה-Bohemia נכנס לקטגוריית רישיון A2 (עד 14.6 כ"ס בערך), מה שבדרך כלל מתאם גם ביטוח מוזל בדומה לאופנוע 125 סמ"ק. ואכן, ישנם דיווחים שביטוח ה-Bohemia עולה כדומה לביטוח קטנוע 50 סמ"ק (!) בשל הגדרות הרשיון. גם אגרת הרישוי השנתית זולה מאוד (נניח עשרות שקלים) לעומת אופנועים גדולים. כל אלו הופכים את ההחזקה השנתית של האופנוע לזולה בעשרות אחוזים לעומת כלים מקבילים עם מנוע בנזין. כאשר יש יבואן רשמי, גם חלקי חילוף כמו צמיגים, רפידות, בלמים ואביזרים יהיו זמינים דרכו, לרוב במחירים סבירים ובליווי אחריות. נכון, את הסוללה עצמה להחליף יהיה עסק יקר אם תתקלקל לאחר שנות אחריות – אך Rezon פיתחה כאמור מבנה סוללה מודולרי המאפשר החלפת תא בודד במקום סוללה שלמה, מה שעשוי להוזיל תיקונים נדירים אלו. בנוסף, סביר שהיבואן יספק אחריות יצרן של כמה שנים לסוללה ולמכלולים החשמליים, כך שהמשתמש מוגן לפחות בתחילת הדרך.
במילים אחרות, כשרוכשים את הרזון בוהמיה לא רק שנהנים מאופנוע חשמלי מתקדם וחוויית רכיבה חדשנית – נהנים גם משקט נפשי בתחזוקה ובעלויות השוטפות. עבור רוכב היומיומי, זהו שיקול כבד משקל לטובת הכלי.
טווח הנסיעה וחוויית הטעינה
טווח הנסיעה של ה-Rezon Bohemia, כאמור, עומד על כ-260 ק"מ בשימוש משולב (80 קמ"ש ממוצע) וכ-300 ק"מ בנסיעה עירונית איטית. נתון זה ממקם את ה-Bohemia בשורה הראשונה של האופנועים החשמליים בעולם מבחינת טווח, ודאי שבשוק הישראלי שבו עד כה אופנועים חשמליים הציעו טווחים קטנים בהרבה. המשמעות המעשית היא חופש תנועה: עבור רוב הרוכבים העירוניים והפרבריים, 260 ק"מ הם יותר משבוע שלם של נסיעות לעבודה, לסידורים ולבילויים לפני שצריך לחבר את האופנוע לחשמל. אפילו רוכבים בין-עירוניים יוכלו לרכב יומיים-שלושה לפני טעינה. למעשה, ה-Bohemia מקרב מאוד את האופנוע החשמלי לשימושיות של אופנוע בנזין – לראשונה, אפשר לעלות על אופנוע בבוקר בלי הדאגה "האם אספיק לחזור לפני שייגמר המצבר".
ומה קורה כשצריך להטעין? כאן חוויית הטעינה של ה-Rezon Bohemia היא מהנוחות שישנן. ניתן לטעון את האופנוע בבית, בחניה פרטית, דרך מטען הקיר הביתי (במידה ומתקינים שקע כוח מתאים) – ובתוך לילה הסוללה תתמלא בנחת. אבל היתרון הגדול הוא כאמור התמיכה בכל עמדות הטעינה הציבוריות: אינכם מוגבלים ל"חניה ליד שקע". אפשר לעצור בכל עמדת טעינה בקניון, בחניון עירוני, בתחנת דלק עם עמדות חשמליות, ואפילו בעמדות הטעינה המהירות שבכבישים המהירים – האופנוע "מדבר" עם כולן. כך שאם יצאתם לטיול ארוך או שלשלתם קילומטרים רבים ביום אחד, תוכלו לקחת הפסקת קפה של שעה ולהוסיף עשרות רבות של קילומטרים לטווח. טעינה ל-80% ב-90 דקות היא קצב מצוין; אמנם עדיין איטי משמעותית מתדלוק בנזין, אך בהתחשב בכך שצריך להטעין לעיתים רחוקות (בגלל הטווח הגדול), זה בהחלט נסבל. עם הזמן, ככל שתשתפר תשתית הטעינה בארץ, גם רכיבה למרחקים ארוכים תהיה קלה עוד יותר. היום כבר קיימות מאות נקודות טעינה זמינות לציבור, וה-Rezon Bohemia יודע לנצל את כולן. במובן הזה, חוויית הבעלות על אופנוע זה דורשת מעט תכנון (כמו טעינה בלילה או בזמן שהייה בעבודה), אך רוכבים רבים מוצאים שזו טרחה מינימלית ביחס לחיסכון בדלק ובזיהום.
מחיר: עלות מול תמורה
Rezon Bohemia משווק בישראל במחיר של כ-63,000 ש"ח. זו כמובן עלות לא מבוטלת, אך בעולם האופנועים החשמליים זוהי הפתעה מרעישה לטובה. לשם השוואה, אופנועים חשמליים של Zero (כאשר מצליחים להשיג אותם בישראל בייבוא אישי או לא רשמי) נמכרים במחירים גבוהים בהרבה – 92-100 אלף ש"ח לדגמים המובילים. למשל, דגם Zero SR/F המתקדם עולה כ-92,985 ש"ח (חדש, טרם השקת מבצעים), ודגם דואל-ספורט Zero DSR עולה בסביבות 85 אלף ש"ח. גם דגמי Zero הפשוטים יותר (כמו DS עם סוללה קטנה) מתומחרים סביב 60-70 אלף ש"ח עם טווח ומפרט נחותים משמעותית. למעשה, עד להופעת Rezon, רוכב ישראלי שרצה אופנוע כביש חשמלי יוקרתי עמד בפני הוצאה עצומה – אם בכלל הייתה אופציה כזו בנמצא (עד לאחרונה לא היה יבוא סדיר למותגי אופנועים חשמליים גדולים). ה-Rezon Bohemia, במחיר של כ-63 אלף, שובר את המשוואה ומנגיש אופנוע חשמלי מתקדם במחיר שמתקרב לטווח המחירים של אופנוע בנזין מקביל.
כמובן, 63 אלף ש"ח יכולים לקנות אופנוע בנזין בנפח בינוני-גדול עם ביצועים גבוהים יותר. מי שמשווה רק לפי כוחות סוס למחיר, ימצא שעם סכום זה ניתן לרכוש למשל אופנוע בנזין בנפח 700-900 סמ"ק בן שנה-שנתיים. אבל ההשוואה הזו מפספסת את הנקודה: ה-Rezon Bohemia מציע חוויה שונה, עלויות אחזקה נמוכות בהרבה, וטכנולוגיה עתידנית שלא תמצאו באותו כלי בנזין. מי שמחפש את היתרונות הייחודיים של אופנוע חשמלי – שקט, נקיון סביבתי, תחזוקה מזערית ותאוצה מיידית – יגלה שהמחיר של ה-Bohemia דווקא אטרקטיבי מאוד ביחס לתמורה. גם בהשוואה בינלאומית, תג המחיר בישראל סביר בהחלט: באירופה מחירו של ה-Bohemia דומה, ואילו אופנועי חשמל מתחרים (כמו Energica איטלקית או LiveWire האמריקאית) עולים הרבה יותר. בנוסף, יש לקחת בחשבון את קיומו של יבואן רשמי בישראל המספק אחריות, שירות וחלקי חילוף ל-Rezon – דבר יקר ערך בפני עצמו. כשקונים אופנוע חדש וחדשני, חשוב לדעת שיש "אבא ואמא" למוצר בארץ. במקרה זה, היבואן הרשמי (שמביא את Rezon) מאפשר לרוכשים שקט נפשי: אחריות יצרן, מרכז שירות שתומך בכלי, וזמינות חלקים במקרה הצורך. זה יתרון משמעותי לעומת רכישת אופנוע בייבוא אישי ללא גיבוי, או דגם שאין לו נציגות כאן.
בשקלול כל אלה, אפשר לומר שה-Rezon Bohemia בהחלט מצדיק את תג המחיר שלו, ואף יותר מכך – הוא פורץ דרך ברמת התמורה שהוא נותן על כל שקל.
השוואה מול אופנועי ZERO
מותג Zero האמריקאי הוא שם ותיק בעולם האופנועים החשמליים, אך בשוק הישראלי הוא כמעט ואינו נוכח באופן סדיר. דגמי Zero ידועים בביצועיהם הגבוהים – במיוחד בדגמים המובילים כמו SR/F (כ-110 כ"ס) – אך גם מתאפיינים במחיר יקר מאוד. כעת, עם כניסת Rezon Bohemia לזירה המקומית, מעניין לבדוק כיצד הוא מתמודד מול ה"פייבוריטים" מחו"ל על הנייר. הטבלה והגרף הבאים מדגימים השוואת מפתח בין ה-Rezon Bohemia לבין שני דגמי Zero מובילים: Zero DSR (אדוונצ'ר עם סוללה 14.4 קוט"ש) ו-Zero SR/F (נייקד ספורטיבי מתקדם).
יתרונות (Rezon Bohemia) | חסרונות (Rezon Bohemia) |
---|---|
מחיר נמוך משמעותית בהשוואה למתחרים חשמליים (Zero) – כ-63 אלף ש"ח בלבד. | מהירות מרבית מוגבלת (125-140 קמ"ש בשטח אמת) – פחות מאופנועי בנזין בנפח גדול. |
טווח נסיעה גדול (כ-260 ק"מ משולב / 300 ק"מ עירוני) – מבטל "חרדת טווח" ברכיבות יומיום. | משקל כבד (260 ק"ג) – מורגש בתמרון איטי ובחניה (אם כי קיים הילוך אחורי לעזר). |
טעינה אוניברסלית (Type 2 AC ו-CCS DC) – ניתן להטעין כמעט בכל עמדה ציבורית. | הספק מנוע צנוע (20 קילוואט / 27 כ"ס) – תאוצה חזקה מ-0 אך בהשוואה לאופנועי ספורט הוא חלש בהרבה. |
תחזוקה מינימלית וחסכונית – ללא טיפולי מנוע מסובכים, עלויות חשמל וביטוח נמוכות. | מותג חדש ולא מוכר – אמון השוק עדיין נבנה, ושאלת האמינות לאורך שנים פתוחה (אם כי יש יבואן רשמי). |
אבזור וטכנולוגיה עשירים: מצב ספורט ו-Eco, בקרת אחיזה, ABS, מסכים כפולים, כרטיס NFC, הילוך רוורס ועוד. | חוסר "צליל מנוע" ו"ריח בנזין" – עבור חלק מהרוכבים חוויית הרכיבה פחות "רגשית" ללא צליל מפלט. |
יבואן רשמי בישראל עם אחריות ושירות – שקט נפשי בבעלות. | זמני טעינה ארוכים בהשוואה לתדלוק – כ-1.5 שעות ל-80% ו-2.5 שעות ל-100%. |
כפי שניתן לראות, ל-Rezon Bohemia יש רשימת יתרונות מרשימה ההופכת אותו לחלוץ בתחומו בארץ. אמנם יש לו גם כמה חסרונות – חלקם טבועים בטכנולוגיה (טווח מול מהירות, משקל הסוללה) וחלקם קשורים להעדפות הרוכב – אך בסך הכל היתרונות גוברים ומשקפים אופנוע שהונדס להיות פרקטי, משתלם ומהנה לרכיבה יום-יומית.
בגרף ההשוואה בהמשך, ניתן לראות כיצד ה-Rezon Bohemia מתמקם מול שני דגמי Zero מבחינת טווח נסיעה, הספק מנוע ומחיר. ה-Bohemia (בעמודה הכחולה) מציג טווח של 300 ק"מ (עירוני) – קרוב מאוד ל-Zero SR/F (בעמודה האדומה, 260 ק"מ) אם כי מעט נמוך מזה של ה-Zero DSR (בעמודה הכתומה, 328 ק"מ). מבחינת הספק מנוע מירבי, ל-Zero SR/F יתרון ברור עם כ-110 כ"ס לעומת 27 כ"ס של ה-Rezon, בעוד ה-Zero DSR ניצב באמצע עם 70 כ"ס. אולם כשמגיעים להשוואת המחיר – העמודה הכחולה של Rezon צונחת לכ-63 אלף ₪, הרבה מתחת ל-85 אלף (כתום, DSR) ול-93 אלף ₪ (אדום, SR/F). בעצם, ה-Bohemia עולה בערך שני שלישים ממחיר אופנוע Zero מקביל, ופער המחיר הזה משנה את כל התמונה לטובתו. תמורת פער עצום במחיר, ה-Rezon מספק טווח דומה מאוד ומתקרב לחוויית רכיבה פרימיום – במחיר של אופנוע ביניים. בנוסף, יש לזכור שבישראל ל-Zero עד כה אין יבואן רשמי פעיל (למרות ניסיונות נקודתיים), ולכן גם השגתם וגם הטיפול בהם מסובכים ויקרים עוד יותר. ה-Rezon, לעומת זאת, מגיע כאמור עם גב של יבואן מקומי. במילים אחרות, כרגע אין ממש תחרות ישירה ל-Rezon Bohemia בקטגוריה שלו – הוא עומד לבדו כמענה המשתלם ביותר לרוכבים שרוצים אופנוע חשמלי מתקדם לכביש.
חוויית רכיבה בישראל: מבט אישי מהכביש
כמי שרוכב כבר שנים רבות על כלים דו-גלגליים – בנזין וחשמליים – לקחתי את ה-Rezon Bohemia לסיבוב מקיף בכבישי ישראל כדי להבין באמת מה הוא שווה ברכיבה אמיתית. כבר בהתנעה השקטה (רק צליל זמזום קל ושלט "Ready" ירוק בלוח המחוונים) הרגשתי שמשהו שונה כאן. אני מסובב את המצערת בעדינות, והאופנוע החשמלי מתחיל להתגלגל ללא צליל מנוע – חוויה מעט מוזרה בהתחלה, אך כעבור דקות ספורות מתרגלים ומתחילים ליהנות מהשלווה. בשעות הבוקר, כשהרחובות עוד שקטים, מצאתי את עצמי מפליג ברחובות העיר בלי להפר את הדממה – לא רעש מנוע ולא פליטת עשן. אנשים במדרכות הסתכלו בסקרנות כאשר חלפתי על פניהם כמעט בלי קול, מלבד השריקה החלשה של המנוע החשמלי. עבורי כרוכב ותיק שרגיל ל"נהום" המנוע, הרכיבה החשמלית השקטה נתנה תחושה כמעט מדיטטיבית, כאילו אני מרחף על הכביש.
ברמזור הראשון, כשהאור התחלף לירוק, סובבתי את המצערת חזק במצב Sport – ולהפתעתי נשארתי לרגע פעור פה. ה-Rezon זינק קדימה בלהט, הגלגל הקדמי כמעט ומחליט לקפוץ קלות (בזכות בקרת האחיזה הוא נשאר צמוד לקרקע), וכלי הרכב סביבי הפכו לנקודות במראה. התאוצה המיידית הזו הזכירה לי אופנועי ספורט בנפח גבוה – אבל בלי הרעש והדרמה; רק דחף אחיד שממשיך וממשיך עד שהגעתי למהירות החוקית. יש משהו ממכר בתחושת ה"דחף החשמלי" הזו: אתה מרגיש את הכוח זמין מייד, בכל מהירות. עקיפות בעיר התבצעו בקלילות – סחיטה קטנה של המצערת והאופנוע שועט קדימה, משלים עקיפה עוד לפני שיש זמן לחשוב יותר מדי. גם בקטעי כביש מהיר (120 קמ"ש) האופנוע עמד בקצב בלי בעיה. אמנם מעל 125 כבר הרגשתי שהוא לא ממשיך לצבור תאוצה חזקה, אבל הוא שייט ביציבות ונינוחות, וגם כשהרוח התנגדה בכביש החוף הפתוח – ה-Bohemia נשאר ביציבות מרשימה בנתיב, כנראה תודות למשקל ולגאומטריה שלו.
רכיבה בכבישים מפותלים חשפה אופנוע מאוזן וצפוי. אין מה לטעות – זה לא אופנוע ספורט קל משקל שנופל לתוך הפניות; המשקל שלו מורגש במעבר מהיר מצד לצד. אך האחיזה מצוינת בזכות צמיגי המישלין הרחבים, והבלמים סיפקו כוח עצירה חזק מאוד כשהתקרבתי מהר מדי לעיקול והייתי צריך לתקן קו. נהניתי במיוחד מכך שאפשר למנן את הבלמים היטב עם שתי האצבעות על המנופים (שניהם על הכידון – אין דוושת רגל, כי הבלם האחורי מופעל ביד שמאל כמו בקטנוע). זה לקח שנייה להתרגל שאין קלאץ' ואין הילוכים, אבל אחרי שנים של רכיבה – היד והשמאל והרגל שמאל פשוט נחות להן חסרות עבודה… בסופו של דבר, מצאתי את עצמי מרוכז יותר בכביש ובפניות עצמן, בלי להתעסק במעבר להילוך מתאים. זו רכיבה "נקייה" ופוקוס מוחלט על הדרך, וזה נהדר.
אחד הקטעים הזכורים לי במיוחד הוא עצירה לתדלוק… סליחה, לטעינה. עצרתי בעמדת טעינה ציבורית באחד מקניוני השרון. בזמן ששתיתי קפה, חיברתי את ה-Rezon לעמדה עם כבל הטעינה הסטנדרטי Type 2. אנשים סביב התעניינו באופנוע הלא-שגרתי הזה שחונה בעמדת רכב חשמלי – חלקם שאלו "זה חשמלי לגמרי?", "כמה מהר הוא נוסע?" ו"כמה זמן לוקח להטעין?". אחרי כ-40 דקות בלבד כבר הוספתי עוד עשרות אחוזי טעינה, הרבה יותר ממה שהייתי צריך להמשך הדרך. חוויית הטעינה הזו המחישה לי עד כמה השילוב של טווח גדול וטעינה מהירה הופך את ה-Bohemia לאופנוע חשמלי שניתן לחיות איתו בשלום. לא הרגשתי מוגבל כלל – בדיוק להפך, נהניתי מההפסקה המתוכננת.
בסוף יום הרכיבה, אחרי שעשיתי מעל 150 ק"מ שכללו גם קטעי אוטוסטרדה, גם גיחות עירוניות וגם נסיעת שעשוע בהר, חזרתי הביתה ועדיין נותרה בסוללה מעל 40% טעינה. חיברתי את האופנוע לשקע הביתי לחניה ללילה, וכבר בבוקר למחרת היה טעון במלואו, מוכן לעוד יום. תוך כדי שאני מוריד את הקסדה, לא יכולתי שלא לחייך – האופנוע החשמלי הזה הצליח להרשים אותי באמת. הוא סיפק לי חוויית רכיבה ייחודית שמשלבת חדשנות עם שימושיות: מצד אחד שקט, טכנולוגי ונקי, ומצד שני כיפי, זריז ובטוח. עבורי כרוכב ותיק, ה-Rezon Bohemia פתח דלת לעתיד החשמלי מבלי לוותר על הנשמה של הרכיבה.
סיכום: מהפכה חשמלית על שני גלגלים
ה-Rezon Bohemia הוא הרבה יותר מעוד אופנוע חשמלי – הוא מייצג דור חדש של כלים דו-גלגליים שמגיעים לבשלות אמיתית. אחרי שבחנו את הביצועים, הטכנולוגיה, הבנייה, הנוחות, התחזוקה והמחיר, התמונה ברורה למדי: מדובר בכלי מרשים ומשכנע שמצליח לספק חבילה שלמה ומשתלמת. הביצועים מספיקים לחלוטין לרכיבה יומיומית מהנה, הטווח הגדול ויכולות הטעינה מנטרלים כמעט לחלוטין את חרדת הטווח, והמחיר – בהשוואה לאלטרנטיבות – הופך את ההצעה לכדאית מאוד. כמובן, אין כלי מושלם: הוא כבד, אינו זול אבסולוטית, והמעבר לחשמלי דורש מחשבה אחרת. אך בסך הכל, ה-Bohemia מוכיח שתחבורה חשמלית דו-גלגלית יכולה להיות פרקטית, מרגשת ולא בהכרח יקרה עד כדי בלתי-אפשרית.
אז האם הוא שווה את המחיר? לדעתנו, התשובה היא בהחלט כן – ה-Rezon Bohemia מעניק תמורה מצוינת למחירו, במיוחד בהקשר הישראלי שבו הוא כמעט ללא תחרות כרגע. זהו אופנוע שמראה כיוון חדש בענף, ומאפשר לרוכבים ליהנות מהטוב שבכל העולמות: כוח חשמלי מתקדם, חיסכון בעלויות, וטווח שימושי, הכל באריזה אחת מושכת.
אם אתם סקרנים לגביו, אין כמו התנסות אישית: אנו ממליצים לכם לבוא ולתאם נסיעת מבחן על ה-Rezon Bohemia. תנו לגוף שלכם לחוש את התאוצה החשמלית השקטה, תראו בעצמכם את איכות הבנייה והטכנולוגיה, ותחליטו אם העתיד החשמלי הוא גם ההווה שלכם. יתכן מאוד שלאחר רכיבה אחת – תמצאו "רזון" חדש להתאהב בו. 🚀🔋
מעוניינים לשמוע עוד? צרו קשר עם צוות BE ELECTRIC לקבלת פרטים נוספים, ייעוץ וליווי ברכישה חכמה של האופנוע החשמלי הבא שלכם.
🚀 השוואת דגמים: Rezon Bohemia מול Zero SR/F ו-Zero DSR
פרמטר | Rezon Bohemia | Zero DSR | Zero SR/F |
---|---|---|---|
🚗 טווח נסיעה | 300 ק"מ | 328 ק"מ | 260 ק"מ |
💪 הספק מנוע | 27 כ"ס | 70 כ"ס | 110 כ"ס |
💰 מחיר | 63,000 ₪ | 85,000 ₪ | 93,000 ₪ |